top of page

Aanbod docenten

Op iedere school brengen we liefde en aandacht (en natuurlijk lessen over interessante thema’s). Zo hebben we het programma Fik ontwikkeld om het welzijn en de motivatie van leerlingen een boost te geven. Ook organiseren we verschillende evenementen voor scholen en doen we één op één begeleiding, voor leerlingen en docenten. 

Op veel scholen wordt tegewoordig het docentschap en het mentorraat anders ingevuld. De leerling krijgt een grotere rol en een belangrijker stem. Docenten gaan van expert naar coach en mentoren gaan meer coachend werken. Dit betekent iets voor de manier van lesgeven en de manier waarop met leerlingen wordt omgegaan.

 

We merken dat er vragen zijn over dit thema en we helpen graag bij het maken van de benodigde stappen. We organiseren train-de-docent dagen en of intervisie. Steeds vaker maken we van onze lessen learning-on-the-job momenten voor mentoren. De mentor draait dan mee in de les; de H3Lab coach en de mentor bereiden de les samen voor en evalueren hem, zowel op inhoud als op het proces.

 

Op die manier snijdt het mes aan meerdere kanten: de leerlingen krijgen hun levenslessen, de docenten ontwikkelen zich in hun nieuwe rol en maken zich de lessen eigen zodat ze die de volgende keer zelf kunnen geven. Interesse? Bel of mail gerust.

hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

Training
voor 
docenten

sydney-rae-geM5lzDj4Iw-unsplash.jpg

Coach
in school

Op scholen is vaak behoefte aan een paar extra ogen en oren. Of aan een ‘laagdrempelige vliegende keep’. Die hebben wij in huis, in de persoon van een coach in school.

 

Iemand die aanwezig is in school, gemakkelijk contact maakt met leerlingen en docenten en die aanspreekpunt is. Dat kan zijn bijspringen in een lastige klas, een half uurtje zitten met een docent die het lastig had, een stuk wandelen met een leerling die het even nodig heeft of met een frisse blik kijken naar iets waar het team met elkaar niet uitkomt. Onze ervaring is dat de tijdelijke inzet van een coach ontzettend veel lucht kan geven in een school. Maak kennis met onze enthousiaste coaches!

Scholen zitten soms kortdurend omhoog. Omdat een docent ziek is en vervanging (nog) niet geregeld kan worden. Wij kunnen dan bijspringen. Vaak is het alternatief de lessen laten uitvallen. Wij zijn flexibel en vullen gaten in het rooster op met onze levenslessen. We gaan geen wiskunde geven, maar we kunnen leerlingen waardevolle ervaringen bieden. En dat is beter dan lesuitval toch? Neem contact op en we regelen direct een invaller!

isabella-and-zsa-fischer-GFKPATimbvM-unsplash kopie.jpg

Vervanging zieke docenten

bottom of page