top of page

Overzicht van scholen

We zijn inmiddels op flink wat scholen actief.
En daar zijn we
trots op!

Walterbosch.png
WhatsApp Image 2021-09-22 at 08.46.07.jpeg

Daar waar het allemaal begon. We zijn in februari 2021 gestart met programma Fik voor 7 groepen. Na de zomer organiseerden we hun introductieweek, waarin klassen allemaal een dagdeel een programma volgden op de survivalbaan. Het programma was gericht op lol, verbinding en teamgevoel. We zijn ook met de docenten van de HAVO aan de slag. We begeleiden de verandering die school wil bewerkstelligen richting een andere manier van onderwijs geven. Ook in schooljaar ’21-’22 verzorgen we weer Fik-lessen.

​

​Ook begeleiden we individuele leerlingen en is er een coach van ons actief op school. Zij vervult de brugfunctie tussen docenten en leerlingen en is aanwezig als extra paar ogen in de school. Leerlingen weten haar te vinden voor zaken waar ze liever niet mee naar hulpverlening gaan.

We hebben vanaf maart 2021 tot de zomervakantie Fik-lessen gegeven aan de hele school. En in schooljaar ’21-'22 staan we op het rooster! De eerste helft van het jaar gaven we de eerste - en vierde klassen lessen voor het leven en de tweede helft van het jaar de tweede - en derde klassen.

Twello.png
siora-photography-K-g-Kt1vAHs-unsplash.jpg
Stedelijk.png
Groepsfoto 3.jpeg

Na de lockdown speelde er veel in 3 HAVO. We hebben in beide klassen les gegeven gericht op verbinding en veiligheid in de klas, waardoor leerlingen daarna weer gemakkelijker met elkaar door één deur konden.

Ontwerp zonder titel (2).png
Groepsfoto 3.jpeg

In het voorjaar van 2022 begeleiden we 30 klassen samen met mentoren. We geven levenslessen en helpen leerlingen hun motivatie weer terug te vinden. Ook leveren we een bijdrage aan een studiedag met een workshop over motivatie van leerlingen (en de eigen motivatie van docenten).

In het voorjaar van 2021 gaven we 'mini-Fik’ aan alle brugklassers. 1 les over omgaan met stress. In het najaar vervingen we een zieke docent door met haar klassen aan de slag te gaan.

​

​Begin April ’22 bereidden we een groep eindexamenleerlingen voor op hun examen. We maakten overzicht met hen, gaven hen studietips en leerden ze hoe ze om kunnen gaan met stress.

​

​

Isendoorn.png
isabella-and-zsa-fischer-GFKPATimbvM-unsplash kopie.jpg

Op de Heemgaard was een Havo 3 klas waarin het niet lekker liep. Wij hebben gewerkt aan veiligheid en verbinding in de klas en met de leerlingen gekeken naar hun eigen invloed op het proces in de klas en de interactie met docenten. Na de meivakantie starten we met een nieuwe klas, om ook hen te ondersteunen.

Ontwerp zonder titel (4).png
isabella-and-zsa-fischer-GFKPATimbvM-unsplash kopie.jpg
Westeraam.png
sydney-rae-geM5lzDj4Iw-unsplash.jpg

We organiseerden na de zomer vakantie een community dag voor de hele school. Met Graffiti-workshops, sportactiviteiten, dans, boksen en leerling arena’s. Iedereen van school deed mee, van de conciërge tot de directeur. In schooljaar ’21-’22 is er een coach op school actief. Zijn taak is om leerlingen en docenten te ondersteunen en een luisterend oor te zijn. Hij geeft lessen, voert gesprekken, springt bij waar nodig en geeft advies aan het team.

​

​Vanaf begin 2022 is nog een coach gestart om het docententeam te ondersteunen en te helpen dezelfde koers te varen. Ook leverden we met een aantal workshops een bijdrage aan een studiedag.

Na de zomervakantie hebben we 8 derde klassen 6 ‘Levenslessen’ gegeven. Docenten hadden het erg druk met het ontwikkelen van het nieuwe onderwijs en konden wel wat ondersteuning gebruiken. H3Lab coaches waren een welkome toevoeging. Om van te leren en om te zorgen voor een beetje lucht. Onze opdracht was: zorg dat er na de herfstvakantie 8 fijne klassen staan.

Eligant 2.png
hybrid-uGP_6CAD-14-unsplash.jpg
Zone college.png
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

In het najaar van 2021 hebben we in 32 eerste -, tweede - en derde klassen een programma gedraaid dat gericht was op het versterken van de mentoren. We hebben vier lessen per klas gegeven en de mentoren ondersteund bij het werken met hun klas. Begin 2022 volgen de vierde klassen.

Begin 2022 starten we een traject gericht op groepsdynamiek en veiligheid in de vierde klassen. Samen met de mentoren verzorgen we vier lessen, met als doel dat iedereen in de klas zich (weer) veilig voelt om te zijn wie hij of zij is.

Apeldoorn gymnasium 2.png
anthony-fomin-Hr6dzqNLzhw-unsplash.jpg
Ontwerp zonder titel (5).png
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

Op het Gerrit Komrij College is een kleine groep leerlingen die vastloopt. Hun vraag aan ons is om de leerlingen te helpen zich weer aan te passen aan het schoolsysteem. Om leerlingen te zien en te horen en waar nodig een zetje te geven. Dit doen we door de inzet van een coach die 3 dagen per week in school aanwezig is.

Onze eerste stap richting het westen van het land… Ook daar hebben ze lucht gekregen van onze levenslessen. We gaan in 3 Havo aan de slag met onze levenslessen. 

Ontwerp zonder titel (6).png
anthony-fomin-Hr6dzqNLzhw-unsplash.jpg
Ontwerp zonder titel (9).png
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

In opdracht van Montessori College Arnhem verzorgen we een workshopdag voor alle 3 Havo leerlingen. Met workshops over bijvoorbeeld geld, socialisten, de oorlog, seks en stress. Een supergave dag die voor leerlingen leuk is én hen een aantal waardevolle lessen voor het leven meegeeft.

Op het Dorenweerd College verzorgen we een dag voor leerlingen. Een combinatie van lol en serieuze lessen. Met lessen over stress, kickboksen en Archery tag.

Ontwerp zonder titel (10).png
anthony-fomin-Hr6dzqNLzhw-unsplash.jpg
Ontwerp zonder titel (11).png
hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg

Op de KSG geven we les aan alle voor-examenklassen. Drie lessen gericht op plannen en organiseren, overzicht maken, motivatie en omgaan met stress. Zodat de leerlingen volgend jaar met frisse moed hun examenjaar in gaan.

Op Sprengeloo gaan we in alle tweede klassen lesgeven. Onze levenslessen, gecombineerd met individuele begeleiding. Met als doel dat leerlingen zich gezien en gehoord voelen. En waar nodig de support krijgen die ze nodig hebben.

Ontwerp zonder titel (12).png
anthony-fomin-Hr6dzqNLzhw-unsplash.jpg
bottom of page