top of page

Oproep samenwerking voor YouTube serie ‘Puur Praktijk’

Bijgewerkt op: 11 jul. 2023


10 films waar het praktijkonderwijs in Nederland centraal staat.


De drie H's in H3Lab Onderwijs staan voor Hoofd, Handen en Hart. Er is veel onderwijs voor het hoofd en voor de handen, maar veel te weinig voor het hart. H3Lab Onderwijs is begaan met het welzijn van leerlingen en vanuit deze motivatie komt H3Lab Onderwijs met een nieuw initiatief voor het praktijkonderwijs: Puur Praktijk!


Een serie van 10 korte films over het praktijkonderwijs, gemaakt samen met het praktijkonderwijs. Want een goede film vertelt meer dan duizend woorden en erkenning is wat het praktijkonderwijs juist nu nodig heeft.


Erkenning voor scholen, docenten, medewerkers, maar bovenal de leerling. Ze worden vaak vergeten bij de simpelste dingen. Denk maar aan het lijstje wanneer er gesolliciteerd moet worden. Het “pro-niveau” staat er vaak niet tussen, maar ook de OV-kaart is zo’n eeuwige strijd.


Het praktijkonderwijs in de schijnwerpers zetten. De leerlingen, docenten en scholen een gezicht en een stem geven. Aan de rest van Nederland laten zien met hoeveel passie, plezier en daadkracht scholen hun leerlingen opleiden tot zelfstandige burgers in onze maatschappij. Puur, dat zijn “onze leerlingen” en daarom ook zo’n fantastische doelgroep om mee te werken.


H3Lab Onderwijs heeft voor deze serie een partner gevonden in productiehuis Little Giant Stories. Zij helpen bedrijven en organisaties die een positieve bijdrage willen leveren aan het welzijn van jongeren. Of zij ontwikkelen eigen content die bijdraagt aan positieve verandering voor jongeren met films die barsten van de goede verhalen en creatieve impact.


Puur Praktijk is een YouTube serie voor vier belangrijke doelgroepen: Leerling, ouder, opleiding en ketenpartner. Iedere doelgroep heeft haar eigen belangrijke thema’s zoals docenten/directie, leerlingen, leren op niveau (IOP), sectorraad praktijkonderwijs, stage(bedrijven), docenten/directie, leerlingen, praktijkvakken en uitstroom. Graag verdiepen we deze thema’s samen met jullie.


H3Lab Onderwijs en Little Giant Stories gaan voor deze serie direct samenwerken met de onderwijsinstellingen en haar ketenpartners en gaan ‘Puur Praktijk’ crowdfunden. Veel handen maken immers licht werk. Op dinsdag 10 oktober organiseren we een online meeting om ons plan toe te lichten en input te verzamelen vanuit de praktijk voor de serie.


Meld je aan via deze link voor de zoom meeting van 10 oktober om 14:00 en wordt onze Puur Praktijk Partner!


Met warme groet,


Team Puur Praktijk! Anneloes (H3lab Onderwijs) - 06 30753955 / anneloes@h3labonderwijs.nl Derk (LGS)

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page